Flanşlı Rezistans

Flanşlı rezistans;  basınçlı ya da basınçsız depo ile tanklara özel olarak kullanılan rezistans türüdür. Bu ürünler tanklar ya da depolarda yer alan sıvı ile gazları ısıtmak amacıyla kullanılır.  Yüksek kW ihtiyaç olan uygulamalarda etkili çözümler vadetmektedir. Flanşın önünde normal ya da sızdırmaz enerji kutusu monte edilir.  Elektrik bağlantısı ise yüksek amperli klemens ya da baralar yardımıyla elde edilmektedir.

Flanşlı rezistanslar elektrikli ev aletleriyle birlikte endüstriyel makinelerde de kuru olarak 500 derecenin üzerine çıkmayan fırınlarda da kullanılır. Ayrıca likit maddelerin ısıtılmasında da tercih edilebilen bir üründür.  Bu ürünler farklı ihtiyaç ve kullanım amaçlarına göre siparişe özel ebat ve güçlerde üretilebilmektedir.

Flanşlı Rezistans Teknik Özellikleri

Flanşlı rezistans endüstriyel alanlar başta olmak üzere birçok makine ve malzemede kullanılmaktadır. Bu ürünler farklı maddelerden üretilmektedir.  İhtiyaca bağlı olarak krom,  bakır,  pirinç, demir,  quartz, cam ya da titanyum gibi malzemeler üretiminde kullanılmaktadır. Kullanılacak malzemeler hangi amaçla kullanılacağı gibi durumlara göre değişmektedir.

Flanşlı olarak tasarlanan rezistanslarda adaptör çıkışı da farklı şekillerde tasarlanabilir. Adaptör çıkışı olarak kablo çıkışlı, soket çıkışlı ya da vida çıkışlı olarak üretilebilir. Burada tercih tamamen müşteriye aittir. İsteğinize bağlı olarak farklı çıkış uçlarında üretilebilir.

İhtiyacınız olan flanşlı rezistans türünü sipariş verebilirsiniz. İhtiyacınız olan ürün konusunda fikriniz yoksa bizi arayarak fikir alabileceğinizi de hatırlatalım.

Flanşlı Rezistans Hangi Alanlarda Kullanılır?

Flanşlı rezistans en yoğun olarak elektrikli ev aletlerinde kullanılır. Buna ek olarak endüstriyel makinelerde de tercih edilen bir üründür.   Ayrıca 500 dereceyi aşmayacak olan fırınlarda da kullanabilirsiniz. Likit maddeleri ısıtacaksanız tercihinize bağlı olarak CrNi borulu, çelik borulu ya da bakır borulu olarak tercih edebilirsiniz.

Bu rezistanslar su ısıtma ya da yağ ısıtma gibi ortamlarda da kullanılabilmektedir.  Bu sıvıların bulunacağı tank ya da depolarda da kullanılabilir. Depo ya da tankta tercih edildiğinde basınçlı ya da basınçsız ortam fark etmeksizin kullanılabilir.

Flanşlı rezistans kullanım amacına göre her türlü boyut ve güçte üretilebilir. Yani isteğinize bağlı olarak farklı çap, boy ve watt gücünde sipariş verebilme şansınız vardır.

Flanşlı Rezistans Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Flanşlı rezistanslar geniş bir kullanım alanına sahiptir. Bu ürünleri kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı noktaları sizlere bildirelim;

·        Uzun bir süre aktif kullanmadığınız rezistansı tekrar kullanacağınız zaman öncelikle kısa aralıklarla çalıştırmaya özen gösterin.
·        Sıvı içinde çalıştırılacak olan rezistansları kuru ortamlarda kullanmaktan kaçının. Bu ürünler sıvı içinde çalıştırılmalıdır.
·        Daha uzun süreli kullanım ve tam performans için flanşlı rezistans üzeri kireç ya da yabancı maddelerden temizlenmelidir.
·        Özel siparişle satın aldığınız rezistansları farklı ortamlarda kullanmamalısınız.
·        Uzun süre kullanabilmeniz için ısı kontrolünü belirli aralıklarla yapmalısınız.  Isının yüksek olduğu ortamlarda rezistansınız zarar görebilir.

 

Flanşlı Rezistans Fiyatları

Flanşlı rezistans fiyatları; ürünün üretildiği malzemeler, rezistansın ebatı, gücü gibi unsurlara göre değişmektedir.  Standart üretimler için fiyat alabilirken özel siparişleriniz için fiyat teklifini almak için bizimle iletişime geçmeniz gerekiyor. Yapacağımız üretim sürecinde rezistansın fiyatı için sizlere bir teklif hazırlıyoruz ve sunuyoruz. Onay verdiğiniz anda da üretime başlayarak söz verdiğimiz tarihte sizlere siparişi teslim ediyoruz.

Flaşlı rezistans üretimi yapan firmalar arasında bulunan işletmemiz tüm siparişlerinizi en kısa süre içinde hazırlamaktadır.  Sıvı ısıtma amacıyla kullanabileceğiniz bu rezistanslar talepleriniz doğrultusunda üretildiğinden sizlere etkili çözümler vadetmektedir.  Rezistanslar hakkında detaylı bilgi almak ve sipariş vermek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.