FİSEK REZİSTANS

Fişek rezistans; elektrik ısıtmasının gerekli olduğu küçük alanlarda yüksek watt kullanılarak güçlü ısıtma enerjisi sağlayan rezistanslardır. Bu ürünler ağır çalışma koşullarında dahi etkili bir şekilde görevini yerine getirir. Yani zorlu şartlarda da mükemmel ısı sağlayan yapılardır.  Isıtma elemanları içinde en gelişmiş modeller arasında karşımıza çıkar.  Telin tamamı fişek rezistansın ekseninde yer alan seramik taşın etrafında eşit aralıklarla sarılmış olan magnezyum oksit tozu ile dış borunun kılıfının izole edilerek kalibresiyle elde edilir.

Rezistans teliyle birlikte boru kılıfı arasındaki magnezyum oksit tozunun ince olmasından dolayı ısı çok hızlı bir şekilde ortaya çıkabilir. Ayrıca bu sistemde oluşan ısı son derece verimlidir. Az bir enerji kullanarak yüksek bir ısı elde edilebilen bir sistemdir.

Fişek rezistans gelişmiş teknoloji ürünü olan ve kusursuz çalışan tekniklere sahip ürünlerdir. Birinci sınıf ham madde ile tasarlanan ısı elemanlarıdır.  Son derece güvenilir rezistanslar olmasıyla birlikte yüksek performans sağlarlar.  Her zaman sıvıyı, katıyı, gazı ya da tüm çelik kalıplarını ısıtmak amacıyla kullanılırlar.

Fişek Rezistans Kullanım Alanları

Fişek rezistans yüksek derecede ısı yoğunluğu olması gereken alanlarda kullanılan silindirik ve kübik ısıtma araçları olarak karşımıza çıkar. Enjeksiyon presi ya da ısıtıcı plakalar gibi mekanik parçalarda kullanılan ürünlerdir. Bu rezistanslar en yoğun olarak endüstriyel alanlarda kullanılmaktadır.  Farklı projelerde de rahatlıkla kullanılabilirler.

Plastik, kauçuk işleme, kimya, gıda, ahşap gibi çok farklı sektörlerde kullanılabilir. Farklı wattlarda üretilebildiği için beklentilerinizi karşılayabilir. Kolay montajı yapıldığı için fiyat ve performans açısından son derece doğru seçimlerdir. Yüksek mukavemet sağlayan ürünler olduğundan çok farklı sistemlere ve endüstriyel alanlara güvenle entegre olabilirler. Kullanım alanı geniş olan bu ürünler siparişe özel de üretilebilmektedir.

Fişek Rezistans Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Fişek rezistanslar en yoğun tercih edilen rezistans grubudur.  Özel ürünler olduğu için kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır;
·    Uzun süre aktif kullanmadıysanız öncelikle kısa aralıklarla çalıştırarak kullanmaya başlayın.
·    Sıvıda çalışacak şekilde üretilen fişekli rezistans başka alanlarda çalışmamalıdır. Ayrıca ucunda yer alan elektrik kabloları sıvıyla temas ettirilmemelidir.
·    En yüksek verim için rezistans yüzeyi kireç ve diğer maddelere karşı düzenli temizlenmelidir.
·    Her çap ve boyda alabileceğiniz ürünlerdir. Güç belirlemesi yapmadan önce bize danışmanızı öneriyoruz.
·    Kalıp ısıtırken çoklu rezistans kullanıyorsanız iki tanesi arasında çapına eşit olacak kadar mesafe bırakmalısınız.
·    Rezistansı takacağınız yuva pürüzsüz ve düzgün olmalıdır.
·    Uzun süre kullanmayı planlıyorsanız ısı kontrolünü düzenli olarak yapmalısınız. Dijital ya da manuel termostat kullanarak istediğiniz sıcaklıkta tutabilirsiniz.

Fişek Rezistans Ne İşe Yarar?

Fişekli rezistans ağır şartlarda çalışması gereken sistemlere gerekli olan ısıyı elde etmek için kullanılır. Elektrik enerjisini ısı enerjisine çevirmek amacıyla kullanılan ürünlerdir.   Çok düşük bir enerji kullanarak yüksek ısı verimi elde edebilirsiniz.

Fişekli rezistanslar tüm sistemler içinde güvenli bir kullanıma sahiptir. Ürün darbe görmediği sürece bakım gerektirmeden uzun süre işlevini sağlayabilir. Yüksek wattlı olarak kolayca kullanabilirsiniz. Ani ısı elde etmeyi ve ısıyı uzun süre korumayı sağlayan bir görevi vardır.

Fişekli Rezistans Fiyatları

Fişek rezistans fiyatları; ürünün gücüne, üretim malzemesine ve boyutuna göre değişmektedir. Farklı wattlarda üretilebilen bir ürün olduğundan sipariş üzerine üretim gerçekleştirebiliyoruz. İhtiyacınız olan rezistans için bizimle iletişime geçerek gerekli bilgileri verebilir, hangi güce sahip olacağı konusunda danışmanlık hizmetimizden yararlanabilirsiniz. Ağır çalışma koşullarında ısıtma ihtiyaçlarınızı karşılayacak ve sizi uzun süre yarı yolda bırakmayacak fişekli rezistans modelleri için bize ulaşabilirsiniz.